BaanChivitMai

Barn-och ungdomshemmet BaanChivitMai (betyder Hem för nytt liv) ligger i norra Thailand. Hemmet har idag drygt 100 barn. BaanChivit Mai stöds förutom av moderatkvinnorna av Barn i Nöd, Pingstmissionens U-landshjälp och Läkarmissionen, Handelsbankens fadderfond och Rotaryklubbar.

På BaanChivitMai bor idag drygt 100 barn. Många av dem är räddade från att bli sålda och hamna i prostitution. Många andra barn på barnhemmet har mist hela sin familj i aids och har ingenstans att ta vägen.

Hallickar åker omkring i de fattiga thailändska byarna och köper upp småflickor. Föräldrarna blir erbjudna ett bra pris för barnet och kan exempelvis bekosta sitt eget opiummissbruk eller köpa en traktor.

BaanChivitMai driver även "Eden", ett hem för aidssjuka småbarn som ingen vill ta hand om. Barnen dör oftast sist i familjen och de blir lämnade helt ensamma. På hemmet Eden kan de med mesta möjliga omsorg tillbringa sina sista år.

I Bangkoks slumkvarter har BaanChivitMai ett hus med dagcenter och förskola för handikappade barn och barn med sociala problem. Dagcentret är ett andningshål där de slipper se våld och misshandel och istället möter de omsorg och glädje.

Moderatkvinnorna stödjer BaanChivitMai genom insamlingar och säljer sidenblommor och textilier som tillverkats på barnhemmet av flickorna och pojkarna. Den som vill kan också bli fadder till något av barnen. Kostnaden för att stödja ett barn på skolhemmet är ungefär SEK 200: -/månad och på Eden SEK 100: -/mån. 

(Pg BaanChivitMai 435 38 71-9 eller Bankgiro 5299-6329).

Läs gärna mer om projektet på www.baanchivitmai.com

Så tycker vi

Moderatkvinnorna vågar gå före!

Läs mer

Mål

Moderatkvinnornas mål.

Läs mer

Kärnfrågor

Kärnfrågor för Moderatkvinnorna.

Läs mer

Nyckelbudskap

Nyckelbudskap för Moderatkvinnorna.

Läs mer

Biståndsprojekt

Moderatkvinnorna har en biståndskommitté som i huvudsak är engagerad i två olika projekt.

Läs mer

Kampanjer

Mer information om våra kampanjer hittar du här.

Läs mer

 

 

Övriga projekt

Här hittar ni våra övriga projekt.

Läs mer